795 Aero Light

795 AERO LIGHT

Resultatet av 10 års forskning och utveckling

Lätt och aerodynamisk vägcykel

2 versioner: AEROLIGHT (integrerade bromsar) och LIGHT (konventionella bromsar)

Integration pressas till gränsen: Aerostem, nya E-Post dubbelsadelstolpe, bromsar, Zed 3 vevparti, HSC8 gaffel

Ultralätt 1,5K kolfiber

TEKNOLOGI

 

30 års erfarenhet av kolfiberl och 10 års erfarenhet inom specifik forskning som utförs av LOOKs designavdelning, har gjort det möjligt idag att introducera dig den mest aerodynamiska landsvägscykel som någonsin byggts: 795 Aerolight.

Med sina 11 patent, är det utan tvekan den cykel som förkroppsligar den mesat tekniken. Ny 1.5k carbon ram med NACA * flygvingesektionsrör, Aerostem kolfiberstam, ZED3 ett stycke kolfibervevparti, ny E-Post2 med Di2 batteri mount, 100% integrerad kabeldragning ... alla delar av 795 Aerolight har utformats ner till minsta detalj för att erbjuda dig denna extraordinära maskin.

* National Advisory Committee for Aeronautics, som skulle bli NACA, utvecklade en aerodynamisk sektion speciellt för flygteknik

 

• LÄTT OCH AERODYNAMISK VÄGCYKEL

795 är en av den nya generationen cyklar som driver prestandakuvertet ytterligare. Förutom de egenskaper som finns på high-end cyklar som effektivitet, låg vikt och komfort, har 795 en ytterligare fördel: aerodynamik. De många integrerade funktionerna skryter av 795 och alltmer precisa kolfiberkompositioner innebär att det är möjligt att bygga en aerodynamisk vägcykel idag utan att öka i vikt. 795 väger lika mycket som den högeffektiva och kända 695, samtidigt som man uppnår mycket bättre aerodynamik. En komplett cykel kan därför glatt hålla sig inom 6,5 kg gränsen. För att uppnå verkligt förbättrad aerodynamik, har alla rörsektioner denna droppform (se diagrammet nedan) som minskar turbulens bakom rören och bidrar till att upprätthålla höga hastigheter. Inte bara sadelröret och "down tube", men också huvudet och gaffeln har utformats med denna form som kallas NACA bärplan, som godkänts av aerodynamik ingenjörer sedan vindtunneltestande

 

• INTEGRERAD AEROSTEM

795 har helt integrerad kolfiber AEROSTEM.

Denna stam är gjord av kofiberl, den är mycket lätt och framför allt den sprudlar av aerodynamiska egenskaper, eftersom det traditionella låset är ersatt med en klämma. Fördelar: klämskruvarna "dolda" bakom styret och klämman är mycket tunn. Denna egenskap i kombination med en mer flytande form, förser denna stam med ett bättre luftmotståndsvärde, därav namnet: AEROSTEM.

Kombinerat med 795 representerar det bästa möjliga integration. I själva verket den inställningsområdet fortfarande är mycket stort: ​​från + 17 ° till -13 ° vilket motsvarar 57 mm justering för en längd av 110 mm utan att hindra integrationen.

 

• BROMSINTEGRATION

795 finns med eller utan integrerade bromsar. I den version som kallas "AEROLIGHT" är båda uppsättningarna av bromsarna integrerade, i "LIGHT" version är bromsarna konventionella, dvs ligger framför gaffeln och vid toppen av sitsplaceringen.

De främre bromsarna på 795 Aerolight, av den mekaniska V-broms typen, är belägna centralt i gaffelbenen i ett hölje som bildar ett fönster. Detta innebär att oket är helt dold inuti gaffeln för att uppnå bästa möjliga aerodynamik. Bromskabeln och manteln följer en exklusiv routing eftersom de inunder stammen dirigeras inuti och "drop down" inuti styrröret för att driva oket. Ytteranslag är också möjligt men och kan manövreras från vänster eller från höger. De bakre bromsarna Shimano direktmonterad standard, de är placerade under kedjestagen och har även integrerad kabeldragning genom nedåtgående röret och under vevlagrets hölje.

 

• NY EXKLUSIV 100% INTEGRERAD

Med fokus fortfarande på aerodynamik, är mekaniska och elektriska kablar på 795 dirigerade på ett helt nytt sätt. Kablarna samlas på framsidan av huvudetröret för att kringgå lagren och fördelas inuti ramen. Bakväxelkabeln framträder bakom hängaren, och för en elektronisk konfiguration med korsningen A, som vanligtvis ligger under stammen, är den inbyggd i ramen, bakom stammen.

Notera: på AEROLIGHT modellen kan den främre bromskabeln dras antingen internt, i vilket fall höljet passerar genom skaftet och styrröret, eller externt. I detta fall när manteln driver de främre bromsarna från utsidan, antingen på den vänstra eller den högra sidan.

 

• NY E-POST 2 SADELSTOLPE

Denna nya sadelstolpe har utvecklats genom att behålla alla de fördelar som den första versionen: vibrationsabsorberande genom elaster, antirotations, justerbar. Dessutom är den mer aerodynamisk, 29% lättare (bara 139 g!) och lättare att justera tack vare ett helt ny monteringssystem: allt som behövs är ½ varv för att låsa eller frigöra den. Vidare är det förenligt med Monlink-sadlar och standardsadlar.

 

• HSC 8 AERO GAFFEL OCH HEAD FIT 3 HEADSET

Det är 100% i ett stycke kolfiber och väger bara 320 g i sin aeroversion och uppfyller standarden EN 14781 (144 joule frontalkollision).

Det avsmalnande styrröret använder CFD (Continuous Fiber Design) koncept och gör att lagren ska placeras direkt på gaffelkronan (oversize för 1½ tum lager). Styrröret har 2 lägen och är förstärkt för att passa tre st headset. Headsetets Justering görs genom att dra kolfiberringen på en offset tråd låst på styrröret. Det är nu möjligt att ändra stamhöjd utan att ändra inställningen på headsetet.

Detta arrangemang får bort med kompressionskitet och, ersätts av en enkel klämma.

Viktbesparing: 40 g Den 3: e generationen av Headfit är helt integrerad i styrröret som ytterligare optimerar styrprecisionen.

 

• NEW 100% CARBON AERO ZED 3 VEVPARTI

Den nya versionen av den ZED-vevpartiet behåller alla fördelarna med sin föregångare (oöverträffad vikt / styvhet förhållandet, blocktyp ger den dess Z form, trilobe teknik för att variera vevarmens längd) samtidigt som mer aerodynamisk.

Denna nya modellen finns i tre storlekar för att anpassa sig till alla kroppsformer och alla användningsområden. För att öka lättheten att byta vevarmarna är det inte längre nödvändigt att ta bort lagren under avlägsnandet.

 

• NY ULTRALÄTT 1,5 K

 

Innovation och kontinuerlig produktutveckling är en del av LOOK DNA. Följaktligen är 795 naturligtvis byggd med den mest sofistikerade kolfiberkompositionen, baserat på mycket hög modul och 1,5K ultralätt kolfiberark.

> LOOK produkter skyddas av immateriella rättigheter

OM ELITCYKEL SVERIGE

 

Elitcykel Svergie AB,

med organisationsnummer: 559054-9548,

är ett litet nystartat företag i Roslagen mellan Stockholm och Uppsala, som drivs enskilt endast av ett cykelintresse.

Vi har inriktat oss på att importera märket Velocite som tillhör ett av de kvalitativt starkaste ramarna i cykelvärlden.

Till Velocite så har vi valt Campagnolo chorus som växelgrupp som standard.

Webshoppen kommer att uppdateras kontinuerligt med nya produkter.

Önskas ngt som inte ännu finns med i vårt sortiment så kan en förfrågan skickas till oss så tar vi hem det efter önskemål.

 

Företaget innehar F-skatt och är momsregistrerade

KONTAKTUPPGIFTER

 

Elitcykel Sverige

Norrtäljevägen 34

764 30 Väddö

Sweden

 

Mail adminsitration:

anna@elitcykelsverige.se

0736-96 86 95

Mail försäljning

michael@elitcykelsverige.se

0707-96 26 66