Om Look och deras produkter

Historia

 

Look, en av de mest innovativa företagen på marknaden,

uppfinnare av cliplesspedal, med den första kolfiberramen 1986 och det första "track single piece" kolfiberram, är LOOK världsledande av vägen clipless pedalen. Dess politik när det gäller forskning och utveckling förtjänat det INPI Trophy av de mest innovativa små och medelstora företag i Frankrike 2009. utseende har också vunnit 4 gånger Bike of the Year i Frankrike; Det har flera gånger tilldelats Star Design samt IF Design Award i Tyskland 2010. LOOK har en ojämförlig erfarenhet och know-how inom carbondesign och tillverkning. Som ett oberoende företag, har LOOK sitt huvudkontor i Nevers, där all utformning och utveckling av produkter sker, och en produktionsanläggning. LOOK har en personalstyrka på cirka 420 personer över hela världen i dag.

1984

Look lanserar den första clipless pedalen för landsvägscykling. Ett koncept som duplicerar principen om skidbindningar, en innovation som gör det möjligt för varumärket att bli världsledande för cliplesspedaler.

1985

Bernard Hinault bidrar till att förstärka framgång clipless pedaler genom att vinna Tour de France. På den tiden, cyklade hela klungan fortfarande med clips. LOOK visionär: numera ingen som föreställer cyklinging utan clipless pedaler.

1986

LOOK förestår första kolfiberramen (med TVT rör), KG 86. De är helt handgjorda och kombinerar kevlar med kolfiber för ökad styvhet. Ramen förde lycka till Greg LeMond, vinnare av Tour de France 1986.

1988

LOOK konstruerar den första av alla kolfiberramar helt byggd för hand.

1990

Titta in i loppet mot innovation och design KG 196, den första i ett stycke kolfiberram som uppfyller kraven på styvhet, aerodynamik och estetik. Denna lätta ram är anpassad för många typer av vägunderlag.

1991

KG 196 Track har förmåner från samma innovationer som sin vägversion. För användning anpassad till bana, med dess kedjedrifthölje höjdes upp och de bakre flikarna modifierades. Början av en lång historia mellan LOOK och "track" ...

1996

LOOK kolfibertrackramar vann stora framgångar vid de olympiska spelen i Atlanta, där de rullade ut med 6 medaljer (fyra guld och 2 silver medaljer)

1998

Lanserad 1994, KG 171 var resultatet av forskning inom området rörformade ramar. De utses till "Cykel of the year". Det gjorde att Luc Leblanc blev världsmästare för landsvägscykling och åtföljt av Laurent Jalaberts många segrar.

1999

LOOK tilldelas Bike of the Year-priset för andra året i rad i Frankrike med KG 281, som öppnar för en ny era av tillverkning, med variabel rörtjocklek.

2000

Nya framgångar igen. Tävlingscyklister utrustade med Look cyklar vann 7 medaljer vid de olympiska spelen i Sydney.

2002

LOOK tilldelas INPI Trophy för innovation.

INPI troféer för innovations belöning för företag vilkas politik inom innovation och utveckling av industriell egendom är den mest nyskapande.

2002

The Look KG381i väljs till Bike of the Year i Frankrike.

Byte från KG281 är KG381i cykeln som representerar en återgång till grunderna för Laurent Jalabert. Han vinner dessutom sin andra raka jersey av de bästa klättrarna i Tour de France på sin KG381i.

2004

Keo innovation.

Ny KEO-pedal, 95 gram koncentrerad kolfiberteknik med ett helt ny "cleat system". Den KEO pedalen får en Oscar för design och det kommer att innebära en ny standard när det gäller lätthet.

2004

Lansering av 585

585 är en kolfiberram som väger mindre än ett kilo utrustad med den nya HSC5 SL gaffeln (295gr.), En av de lättaste på marknaden. Av stor mångsidighet, har det blivit en referens för klassisk geometri på ramar.

2006

Segrar på 595.

Lansering av 595 med dess E-Post-system och kolnanotuber. På denna cykel, vann Thor Hushovd den sista etappen i Tour de France och klassificeringen per poäng i Tour of Spain.

2007

Lansering av 586.

Monocoque-ramen som är till följd av en innovativ och prisbelönt teknik. Ultralätt ram som baraväger 940 g, införs med ett stort antal innovationer som dess "Head Fit" headset som möjliggör oberoende inställningar eller dess E-Post integrerade sadelstam.

2007

MTB Innovation.

LOOK lanserar Quartz, den revolutionära MTB pedalen med en fjäderkoncept och enkel design, samt 986 Off-Road: de första 100% kol MTB ramarna med en integrerad sadelstolpe, E-Post.

2008

Årets cykel.

Utseendet på 586 väljs till Bike of the Year i Frankrike. Det är den 4: e gången priset delas ut till varumärket under 10 år.

2008

Ett exceptionellt år med tävlingar.

LOOK vinner 15 medaljer vid World Track VM och 5 medaljer vid de olympiska spelen i Peking.

2009

Det mest nyskapande företaget i Frankrike.

LOOK, för andra gången tilldelas INPI Trophy för innovation, som ett erkännande av dess "dynamik i genomförandet av en industriegen politik". Innovationen har fortsatt högsta prioritet för våra ingenjörer.

2009

Lansering av 2 nya pedaler.

 

KEO 2 MAX: pedalen av Alberto Contador, vinnare av Tour de France 2009.

 

KEO BLADE, Innovation i säkerhetens tjänst, lätthet, komfort och tillförlitlighet .

2010

Lansering av 695.

695, en exceptionell cykel samlad av flera globala innovationer som (ZED 2 crankset, HSC7 gaffel, C-STEM), så är den ett under av integration. En kraftfull och exakt cykel som har gjort enhälligt stöd.

2011

Lansering av 920 och Keo Power.

Efter väg, så är det MTBs tur att få fördelarna med integrationsteknik: en integrerad stam på 920, som belönades av Eurobike Award när den kom ut.

2011

Lansering av Keo Power.

Ut ur Keo Power, kommer den första pedalen som mäter watt och kadens, som utvecklats i samarbete med Polar.

2011

INPI Trophy.

LOOK får en trofé från INPI (franska nationella institutet för industriell proprety) för det mest innovativa företaget av de senaste 20 åren i 2 kategorier (vardag och Sport & Leisures).

2012

Lansering av L96.

Med anledning av Londons olympiska spel, introducerar LOOK nya L96. Dess optimerade aerodynamik och integrering av komponenter som är särskilt utformade för ramen (ZED Track vevparti, stam, styre, sadelklämma) gör det absolut till det rätta val av vapen.

2012

OS i London

LOOK vinner 13 medaljer på Londons olympiska och paralympiska spel, inklusive 2 olympiska mästartitlar, på väg (A. Vinokourov på Kéo Blade) och på MTB (Kulhavie på Qvartz).

2012

Lansering av 675.

LOOK bedriver på med sin integrationsstrategi och lanserar 675, en mångsidig och styv cykel som drar nytta av den integrerade A-stammen.

2012

Ny MTB pedal.

LOOK utvecklar en gång till i MTB och släpper S-Track, en ny pedal som kan vara försedd med en borttagbar bur. Det samlas i sig 3 patent (fjädertråd infästningssystem - avtagbar bur - cleat)

2013

Maximal integration med 695 Aerolight.

LOOK överskred gränserna igen för tekniken med 695 Aerolight: Aerobrake integrerade bromsar 20% mer kraftfulla, nya justerbara Aerostem stam, kolfibertyg 1,5K ljusare ... På dess release, belönades den med en Eurobike Award.

2013

Keo Blade 2: den nya referensen för proffs.

Keo Blade 2 är resultatet av ett långt arbete med LOOK ingenjörer att optimera alla parametrar som gjorde framgången för Keo Blade Carbon. Den nya designen integreras kolfiberbladet i hjärtat av pedalen för att ge upphov till en pedal med den mest aerodynamiska profilen som någonsin skapats. Mer kraftfulla med sin nya stödyta, ökad med 75%, är den också lättare

2014

795, framgångsrik integration

Utfallet av 30 års erfarenhet av kolfiber och av 10 år av hängiven forskning som utförs av vår FoU-avdelning, är 795 mest aerodynamiska landsvägscykel som någonsin skapats. Med sina 11 patent, integrerar också den mesta tekniken.

2015

796 Monoblade är en teknisk framgång; genom att ha 100% av sina komponenter integrerade, är det den första triathlon/time trial cykeln att vara utrustad med en 19 mm ultratunn,svängbar transaxelframgaffel för ett 25mm headset (minimum tillåtet av UCI). 796 Monoblade är den tunnaste triathloncykeln som någonsin har tillverkats..

Teknologi

OM ELITCYKEL SVERIGE

 

Elitcykel Svergie AB,

med organisationsnummer: 559054-9548,

är ett litet nystartat företag i Roslagen mellan Stockholm och Uppsala, som drivs enskilt endast av ett cykelintresse.

Vi har inriktat oss på att importera märket Velocite som tillhör ett av de kvalitativt starkaste ramarna i cykelvärlden.

Till Velocite så har vi valt Campagnolo chorus som växelgrupp som standard.

Webshoppen kommer att uppdateras kontinuerligt med nya produkter.

Önskas ngt som inte ännu finns med i vårt sortiment så kan en förfrågan skickas till oss så tar vi hem det efter önskemål.

 

Företaget innehar F-skatt och är momsregistrerade

KONTAKTUPPGIFTER

 

Elitcykel Sverige

Norrtäljevägen 34

764 30 Väddö

Sweden

 

Mail adminsitration:

anna@elitcykelsverige.se

0736-96 86 95

Mail försäljning

michael@elitcykelsverige.se

0707-96 26 66